10 фактора за успех в битката с цигарите

10 фактора за успех в битката с цигарите

 

1. ЖЕЛАНИЕ. Ако имате достатъчно добра причина, можете да постигнете невероятни неща! Желанието да се отървете от пушенето завинаги е първото и задължително условие за успеха. Не го правете заради някой друг, направете го преди всичко за себе си, защото го заслужавате!

2. ВЯРА. Ако не вярвате, че ще се справите, трябва спешно да повярвате! Милиони хора са успели да го направят преди вас, защо и вие да не можете? От голямо значение е да имате доверие и в човека, който ви обучава, защото той има същата цел като вас и знае как да ви помогне да я постигнете.

3. ПОДКРЕПА. Много е важно да срещнете разбиране и подкрепа от най-близките си хора. Те ще са първите, които искрено ще се зарадват на вашия успех. Ако съпругът/съпругата ви също е пушач, най-добре е да откажете цигарите заедно.

4. КОНЦЕНТРАЦИЯ. В деня на обучението забравете за досадните задължения в къщи или за стреса в службата. Отпуснете се максимално и се концентрирайте върху една-единствена задача – да разрешите проблема с пушенето окончателно. Това трябва да бъде вашият приоритет и през следващите няколко седмици.

5. СЛУШАНЕ И РАЗБИРАНЕ. Докато се обучавате, слушайте внимателно и ако нещо не ви е ясно – не се притеснявайте да питате. Колкото повече неща разберете, толкова по-ефективно ще бъде обучението.

6. ПРАВИЛА. След като изгасите последната си цигара, спазвайте стриктно правилата, които ще получите. Те са изключително лесни за изпълнение, научете ги и не ги забравяйте!

7. ЗАБАВЛЕНИЕ. Докато учите, ще се забавлявате. Не очаквайте да ви чета скучни лекции за вредата от тютюнопушенето или други сериозни теми, а една интересна интерактивна игра, която ще ви помогне да подобрите самочувствието си и да преодолеете страховете си.

8. ТЪРПЕНИЕ. Вашето обучение няма да приключи веднага след края на курса. Ще имате нужда от още малко време да изпробвате и затвърдите новите си знания и убеждения. Ще получите задачи за домашна работа и допълнителна информация за четене в къщи.

9. ПОСТОЯНЕН КОНТАКТ. Ако възникнат допълнителни въпроси или имате нужда от конкретни съвети, можете да ми изпращате съобщения на електронната поща и във Фейсбук или да ги обсъждаме заедно с останалите участници в затворената група на Училище за НЕпушачи.

10. БЕЗСРОЧЕН АБОНАМЕНТ. След като веднъж вече сте завършили курс за начинаещи непушачи или индивидуално ВИП обучение, ако пропушите отново /независимо след колко време/, вие имате право на БЕЗПЛАТНИ допълнителни консултации, за да открием къде сте сбъркали и да поправим грешката навреме.

Училище за НЕпушачи – край на НЕуспешните битки с цигарите!