10 причини да се откажете от пушенето Причина №9: От любов към близките ви хора

Причина №9: От любов към близките ви хора

 

Много силна мотивация да откажете цигарите завинаги, е любовта към близките ви. 💏
За любимите си хора сме готови на всичко. Това, което обикновено не правим за себе си, го правим за тях. Даваме мило и драго те да са щастливи и доволни от живота си с нас, да сме възможно най-дълго време заедно. Спазваме семейните традиции, събираме се на празници, вдигаме тостове, пожелаваме си хубави неща, разменяме си подаръци. Но често не забелязваме, че най-желаният подарък за близките ни е нашето добро здраве и благополучие.
Огромна част от пушачите, например, не си дават сметка, че тяхното саморазрушително поведение силно тревожи останалите членове на семейството им и ги кара да се чувстват нещастни. Не забелязват тъжните погледи, не чуват предупрежденията в думите им и не усещат страданието им.
При всички положения, ако единият от партньорите във връзката е непушач, това неминуемо ще доведе до конфликти на по-късен етап.
Често се питам, ако трябваше да съжителствам с пушачи, как бих изтърпяла отровната миризма, вонящите пепелници, постоянното безпокойство и тревога за здравето им. Честно казано, не бих.
Първото, което бих направила, е да намеря начин да ги превърна в непушачи и то завинаги! Разбира се, не е толкова лесно, но за щастие, не е невъзможно.
Скъпи пушачи, не забравяйте, че всеки път, когато си запалвате цигара, вие сякаш казвате на любимите си хора, че цигарите са по-важни за вас отколкото те. Не им го казвате с думи, използвате пакет цигари, но посланието не е по-малко ясно:
„Много те обичам, но не толкова много, че да откажа цигарите заради теб.“😢
Светла Александрова
🚭 Училище за Непушачи