Трите основни грешки, които допускаме, когато решим да откажем цигарите

Трите основни грешки, които допускаме,

когато решим да откажем цигарите

 

Когато имаме някакъв проблем и вече сме осъзнали, че той наистина е сериозен, най-трудната част от пъзела е да открием КАК да го разрешим. По кой път да тръгнем, за да постигнем желания успех без особени усилия и за най-кратко време?

Най-опростената Формула, която можем да приложим с пълна сила и при успешния отказ от пушенето, ще изглежда по следния начин:

1. Желание -> 2. Информация -> 3. Действие

Какво се случва обаче ако само един от елементите в тази схема липсва?

Грешка №1: Имате ЖЕЛАНИЕ да откажете цигарите, но не предприемате никакви ДЕЙСТВИЯ. Постоянно отлагате до безкрайност, търсите си приемливи извинения и лесно ги намирате. Оставате си само с добрите намерения и се молите „точно на вас да не ви се случи най-лошото.“ Резултатът при това положение естествено ще бъде равен на нула.

Грешка №2: Липсва ЖЕЛАНИЕ, но се предприемат ДЕЙСТВИЯ под външен натиск на хора или обстоятелства: родители, партньори, приятели, работодатели; бременност, заболяване, забрана за пушене на обществени места и др. Резултат: Временно спиране, но след като изчезне принудата, пропушвате отново; тайно пушене.

Грешка №3: Ето и най-често срещаният вариант: ЖЕЛАНИЕТО и ДЕЙСТВИЕТО са налице, но или „точно на вас не ви се получава“, или става прекалено трудно и усещането е твърде неприятно. Каква е причината? Тук липсва свързващото звено във формулата: нужната ИНФОРМАЦИЯ. Резултатът в тази ситуация е, че поемате по грешния път и след поредния провал бързо се отчайвате и дори спирате да опитвате.

За тази грешка има две основни причини:

Причина №1: Търсите и получавате съвети от неподходящите хора.

Когато имаме сериозен проблем /здравословен, финансов, образователен, семеен и т.н./, най-доброто решение е да се обърнем към специалист, който би могъл да ни помогне да го разрешим. А какво обикновено правят пушачите, които са решили да откажат цигарите? Започват да споделят намеренията си и да търсят съвети от всеки човек, когото срещнат по пътя си. И с колкото повече „специалисти по всичко“ разговарят, колкото повече „компетентни“ мнения  по темата чуят, толкова по-бързо крехкото им желание да се подложат на това „тежко и мъчително изпитание“ се изпарява.

Причина №2: Избирате неправилния начин.

Знам, че сте опитвали „хиляди“ пъти да се откажете и сте се „проваляли“ многократно, но това не означава, че сте неспособни да се справите с проблема. Просто сте открили начините, които не ви вършат работа. Или пък сте го правили по един и същ начин толкова много пъти. След като разбрахте, че така няма да стане, защо продължавате да упорствате?

Добрата новина е, че Грешка №3 може бързо и лесно да бъде поправена!

Ако вече изпитвате силно желание да се избавите от цигарите и сте готови да действаме заедно, запишете се за участие в Интензивен курс за начинаещи непушачи , за да получите най-важната част от формулата на успеха, а именно: ТОЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ.

 

Да се греши е човешко, но да знаеш как да поправиш грешката си, е БОЖЕСТВЕНО!“